Interview met Tim van Westerhuis

Kun je iets over jezelf vertellen en wat je rol is binnen RAP Wonen?

“Mijn naam is Tim van Westerhuis (31 jaar) en ik werk inmiddels al meer dan een jaar bij Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen. Na mijn studie International Business and Languages ben ik de bouwwereld ingerold. Binnen RAP Wonen zorg ik voor het contact met onze (nieuwe) opdrachtgevers door middel van informatievoorziening. Daarnaast houd ik mij bezig met het versterken van het label RAP Wonen. Uiteraard is dit een samenwerking waar veel interne collega’s bij betrokken zijn.

RAP Wonen is een prachtig innovatief bouwconcept van hoge kwaliteit. Toen ik bij Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen kwam werken, zag ik meteen de potentie en kracht van dit concept, vooral gezien het feit dat het gericht is op de lange termijn. Ik ben altijd gedreven in het zoeken en vinden van langetermijnoplossingen voor bestaande uitdagingen. Bij RAP Wonen kan ik mijn passie kwijt door een oplossing te bieden voor de woningmarkt. Het is fijn om opdrachtgevers te helpen met het adviseren van de oplossingen die wij in huis hebben.

Onze vaste opdrachtgevers zijn bekend met ons concept, maar in de bredere markt willen wij nu ook aan de bekendheid werken. Wij zijn ervan overtuigd dat ons concept toekomstbestendig is en een passende oplossing biedt voor het woningtekort.”

Wat onderscheidt RAP Wonen van andere bouwconcepten?

“Het unieke aan ons concept is dat RAP Wonen woningen aanbiedt voor zowel permanente als tijdelijke huisvesting. Het zijn volwaardige woningen met een lange levensduur, die dus oplossingen bieden voor de lange termijn. De kwaliteit is identiek of beter dan die van een traditionele woning. Ook zien de woningen eruit als echte woningen, waardoor omwonenden blij zullen zijn met de RAP woningen in hun buurt. Op productniveau passen we veel innovatie toe, waardoor de woningen klaar zijn voor de toekomst.

Voor tijdelijke huisvesting is het uniek dat mensen een volwaardige woning krijgen met bijbehorende kwaliteit. Er wordt veel gesproken over remontabel bouwen, wij kunnen met trots zeggen dat wij dit in de praktijk hebben waargemaakt. Het resultaat liegt er niet om: onze woningen zijn 98% remontabel.”

Hoe speelt RAP Wonen in op de behoeften van gemeenten, woningcorporaties en beleggers in de huidige marktsituatie?

“Alle betrokken partijen zoeken naar betaalbare en duurzame woningen die snel gebouwd kunnen worden. Er ligt een behoorlijke opgave voor ons. Met een concept als RAP Wonen kan die vraag worden beantwoord. Als het om duurzaamheid gaat, biedt het concept ook een oplossing. RAP woningen zijn volledig demonteerbaar bij tijdelijke huisvesting. Door het innovatieve bouwproces is er minimaal grondstoffenverbruik en zijn de onderhoudskosten laag. Hierdoor kunnen we besparen op bouwtijd, bouwplaatspersoneel, transportbewegingen en overlast. Bovendien zijn de woningen van hoge kwaliteit en voldoen ze aan alle eisen, net als traditionele woningen.

Deze partijen zoeken een betrouwbaar concept. Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen bouwt al meer dan 30 jaar conceptmatig, waardoor we de kwaliteit kunnen waarborgen. We hebben nu ook drie conceptwoningen naast ons kantoor gebouwd, zodat onze opdrachtgevers de kwaliteit vooraf kunnen zien en beoordelen. Dit biedt de zekerheid waar zij naar op zoek zijn.”

Wat zijn de toekomstplannen van RAP Wonen?

“We willen mooie wijken creëren met onze RAP woningen, waar bewoners snel in kunnen trekken en een toekomst kunnen opbouwen. De komende jaren zullen we blijven innoveren binnen ons concept. We zullen niet stil blijven staan, maar altijd blijven doorontwikkelen.”

Waarom gaat RAP Wonen naar de PROVADA?

“Het label RAP Wonen is bekend bij onze vaste opdrachtgevers. Van nature zijn wij bescheiden in het naar buiten treden met wat wij kunnen. Veel mensen vertellen ons dat ons concept erg goed in elkaar zit en vragen waarom wij niet meer van ons laten horen. Met RAP Wonen willen we nu de markt laten zien dat wij een zeer goed concept hebben waarmee we het woningtekort kunnen oplossen. Op de PROVADA kunnen we marktpartijen laten zien hoe ons concept in elkaar zit en hoe wij onze opdrachtgevers kunnen helpen met hun uitdagingen. We zijn bescheiden in wie we zijn en wat we doen, maar uitgesproken in wat we willen bereiken: prettig wonen voor iedereen.”

 

Op 11, 12 en 13 juni is RAP Wonen te vinden op de Provada, stand 10/26 (Hal 10)

Terugblik van de PROVADA 2023

Lees ook

Opening RAP Experience Centre

RAP Wonen: de naam verklapt het al! Dit industriële bouwconcept van Ouwehand Bouwen & Ontwikkelen richt zich op het versnellen van het bouwproces. Korte voorbereidingstijd én snelle bouwtijd kunnen zo bijdragen aan het verkleinen van het woningtekort in Nederland....

read more

Interview met een tevreden en enthousiaste RAP-bewoner  

"Ons huis was binnenno-time klaar voor bewoning"Daphne Boere (35) werkt als consultant in de arbeidsbemiddeling en woont samen met haar vriend in een RAP woning op de Damlaan in Leiden. "Michael komt uit de regio van Ridderkerk. Eerst hebben we een tijdje bij hem...

read more

Een RAP Wonen huis

In februari ontving Gijsbert samen met zijn aanstaande bruid de sleutel van hun gloednieuwe woning in het pittoreske Leerdam. Na een lange zoektocht naar een geschikt huis kreeg het jonge stel in 2021 de tip dat er nieuwe woningen beschikbaar zouden komen in de geheel...

read more

Provada 2023

Op 13, 14 en 15 juni is RAP Wonen te vinden op de Provada, stand 10/26 (Hal 10). Je bent meer dan welkom om de stand live te bezoeken, we gaan graag met je in gesprek! Voor inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Tim van Westerhuis of hieronder kan je...

read more
Belangrijke Links
Volg ons